Projektek

Az alábbi nemzetközi projektekben közreműködünk:

 • MADIE 2015-2017
  Erasmus I. + program keretében a partnerek olyan tananyagot fejlesztenek, amely a mezőgazdasági tevékenységet, illetve ahhoz kapcsolódó tipikusan vidéki térségben végezhető tevékenységeket innovatív eszközökkel versenyképesebbé teheti.
  A tananyag fejezetei:
  1. Fejezet: Bioenergia. Forrás orientált gazdaságfejlesztés. Energetikai célú együttműködések, amelyek a biomassza hasznosításával foglalkoznak. Ez a fejezet a finn példából kiindulva, de az együttműködő partnerországok tapasztalatait integrálva mutatja be a biomassza hasznosítás céljából működő gazdálkodói, erdőtulajdonosi együttműködések gazdasági, társadalmi hozzáadott értékét.
  2. Fejezet: Turisztikai célú tájhasznosítás. Ez a fejezet azt mutatja be, hogy egy adott térség tájelemeit hogyan lehet a gazdálkodók, civilszervezetek együttműködésével fenntartható módon úgy hasznosítani, hogy az többlet turisztikai értéket hordozzon, és amely egymásra épülő termékláncot hoz létre.
  3. Fejezet: Termelői együttműködéseket támogató marketing akciók bemutatása. Ebben a termelők közötti együttműködés különböző fázisaiban levő szövetkezetek piaci kihívásokhoz alkalmazkodó marketing tapasztalatai kerülnek bemutatásra.
  4. Fejezet: Nemzetközi együttműködések. Ez a fejezet a nemzetközi és interkulturális közegben megvalósuló együttműködésekhez ad gyakorlati útmutatót gazdálkodók, tanácsadók számára.
  5. Fejezet: Megfigyeltük, hogy a termelői együttműködések nagyfokú bizalmat igényelnek. A közel, és távolabbi múltban is voltak fájdalmas szövetkezési tapasztalatok, ezért olyan eszközt kívánunk fejleszteni, ami segíthet a rossz tapasztalatok elkerülésében.
  A közös feladat megvalósítása, partnerszinten két féle együttműködést kíván: minden partner elkészíti a saját fejezetét, ezen kívül véleményezi a többi partner által elkészített fejezetet, annak megvalósításában közreműködik.


 • Altafood
  Full view
  A Kamra-túra elkötelezett támogatója, dr. Fehér István, a gödöllői Szent István Egyetem tanára tavaly ilyenkor keresett meg bennünket egy nemzetközi pályázati lehetőséggel, melynek célja, hogy a résztvevő országok bemutassák azokat a megoldásokat, amiket alkalmaznak a gazdálkodók által előállított termékek közvetlen értékesítése során. A sikeres pályázatnak köszönhetően hazánkon kívül Franciaország, Portugália, Spanyolország, Görögország, Olaszország, Németország és Ciprus egy-egy intézménye vesz részt a projektben, melynek keretében 2 év alatt a résztvevők ellátogatnak egymáshoz és a szerzett tapasztalatok alapján kidolgoznak egy anyagot, mely a jó példák bemutatásán keresztül hívja fel a figyelmet a direkt értékesítésben rejlő további lehetőségekre. www.altafoodss.org

 • HERBS
  Full view
  A „HERBS” – Tananyag gyógynövényekről kis és közepes agrárvállalkozások számára – projektünk célja, hogy továbbfejlessze az agráriumban dolgozók számára nyújtott oktatást és szakképzést. Olyan tananyagot állítunk össze, mely a résztvevő országok mindegyikében előforduló tíz legfontosabb gyógynövényre épül, és kiegészül országonként öt ország-specifikusan jellemző gyógynövény bemutatásával. A multimédiás elemekkel gazdagított tananyag újszerű képzési lehetőséggel szolgál a jelen és a jövő gazdái számára, valamint új alternatívákat kínál a gyógynövénytermesztéshez kapcsolódó ismeretek és képességek elsajátításához. www.herb-education.eu

 • SPAT
  Full view
  Az ősszel véget érő „SPAT” – Stressz Megelőzési Tevékenységek Képzése – projekt témája a kis- és közepes vállalkozások vezetői, valamint munkatársaik számára kifejlesztett stressz megelőző és mentesítő képzési anyag, melynek ismerete biztosítja a munka törvénykönyvében előírt pszichoszomatikus feltételeknek való megfelelést.
  A projekt keretében a zárókonferenciára 2011. szeptember 13-án, kedden a Hotel Aranyhomokban kerül sor, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk! További részleteket a projekt honlapján olvashatnak: www.stress-management.hu
NAK Agrárszolgáltató Nonprofit Kft.
6000 Kecskemét, Tatár sor 6. Tel.:76/497-075 Fax: 76/481-035

Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000372/2014.